AARDBEIEN VLAAIEN

Rob maakt alle aardbeienvlaaien zelf in eigen bakkerij op de volgende bodems en maten:

  • Zijn overheerlijke harde wener (1-persoons/middel/groot)

  • Zachte vlaaideeg op gistbasis (1-persoons/middel/groot)

  • Krokante blader- of korstdeeg (middel en groot)

Hierop wordt een lekkere laag zelfgemaakte pudding gestreken, zodat de aardbeien beter blijven liggen en de bodem niet te nat wordt van het sap.

Om dit te voorkomen worden de harde wenerbodems ook eerst nog met een dun laagje chocola ingestreken.

Op de baketbakkerspudding worden halve 1e klas Hollandse aardbeien voorzichtig gelegd in een mooi patroon.

De vlaaien worden afgewerkt met een laagje aardbeiengelei, zodat de aardbeien langer mooi en lekker blijven.

Indien gewenst kan de vlaai verder worden afgewerkt met toefjes slagroom.

Mmm, genieten maar van die sappige zonnige zomerkoninkjes!