Dorine verschureplein 13    Tel. 046-4361470

CARNAVAL IN AELSE

Carnaval is ook in Aelse een geweldige periode. Wij als brood en banketbakkerij Rob Janssen kunnen ons steentje bijdragen door voor u heerlijke producten te maken zodat u de carnavalsdagen goed kunt door komen. De brooddag op As-woensdag wordt doorgeschoven naar donderdag 27 februari

4 overheerlijke hele broden naar eigen keuze voor de prijs van slechts € 9,25
Uiterlijk  vóór zaterdag 22 februari 2020  bestellen.

Carnaval 2020.

Lees het bericht :  Sponsering Jeugdprins Cyriel II van de Sajelaere door  Bakkerij Rob Janssen

Carnaval in Aelse 2020  is van zaterdag 22 t/m woensdag 26 februari.. Uiteraard gaan van te voren proeven van onderstaande producten. Ze zijn te lekker om te wachten tot dat ene weekend.

Carnavals dinsdag en Aswoensdag gesloten

 

CARNAVALS CAKEJES

Carnaval, bakkerij rob janssen, elsloo

Carnavals vlaai is een mooi product, al jaren met succes.

carnavalsvlaaien, bakkerij rob janssen, Elsloo

Geweldige smaakcombinatie:
Kersen, Appel met een vleugje citroen en kruisbessen

 

Andere CARNAVALSPRODUCTEN zijn:

Voor de hartige trek hebben we natuurlijk onze heerlijke worstenbroodjes.

worstenbroodje, carnaval

REUZE NONNEVOTTEN

Een die reuze-nonnevot is echt een specialiteit van Bakkerij Rob Janssen, die is nergens anders zo te krijgen  Voor 10 personen  en rijkelijk gevuld met pudding, slagroom en óf abrikozen óf kersen

reuze nonnevot abrikoos, weekend aanbiedingen weken 7 en 8, bakkerij rob jnssen, gebak, elsloo,

 

 De 3e prijs Keuring 2017 NONNEVOTTEN

nonnevotten, prijswinnaars, bakkerij rob janssen, elsloo, carnaval

GEVULDE NONNEVOTTEN
(Vulling is pudding)

nonnevotten met pudding, bakkerij rob janssen, elsloo, carnaval

De meest verkochte broden tijdens de Carnavalsperiode zijn:

Lichtschinken

RoggeRond

SterreGroot

Brikske

Nonnevotten weetjes:

Daarbij hoort een typisch Limburgs product in een ietwat merkwaardige vorm. Deze zou verwijzen naar het achtereind van een varken óf naar de billen van een kloosterzuster. Hoe dan ook: het Limburgse carnaval is niet compleet zonder nonnevotten.

Een nonnevot is een zoet, donutachtig broodje in de vorm van een lus met een losse knoop. Het deeg wordt gemaakt van meel, gist, melk, zout, boter, basterdsuiker en zonnebloemolie of reuzel. Dit wordt vervolgens gefrituurd in olie. Van origine komt de nonnevot uit Sittard. Het broodje wordt in Limburg veel tijdens carnaval of met nieuwjaar gegeten. De verkoop begint meestal vanaf 11 november, de start van het carnavalsseizoen. Omdat nonnevotten echter zó worden gewaardeerd, bakken veel Limburgse bakkers ze het hele jaar door.

Carnaval gaat vooraf aan de sobere veertigdagentijd, waarin met mate wordt gegeten en gedronken. Na de vette dinsdag van carnaval begint om middernacht de vastentijd: veertig dagen tot aan Pasen. Vanuit katholieke overtuiging wordt dit gedaan ter nagedachtenis aan de veertig dagen die Jezus Christus verbleef in de woestijn. Omdat men tijdens carnaval nog één keer uitgebreid kan eten en drinken, wordt het vaak een waar smulfestijn. Met een glansrol voor de bakker.

Vastelaovend

Tijdens ‘Vastelaovend’ ofwel carnaval wordt er in Limburg flink gefeest en gehost. Dat betekent dat er ook goed gegeten en gedronken moet worden. Nou zit het met dat drinken meestal wel goed. Om een stevige bodem te leggen en voldoende uithoudingsvermogen op te bouwen om nachtenlang te kunnen doorfeesten, bieden Limburgse bakkers diverse carnavalsspecialiteiten aan. Nonnevotten happen heerlijk weg en zitten boordevol koolhydraten, vetstoffen en suiker. Zo kun je er gemakkelijk weer een paar uurtjes tegenaan!

Nonnevotten worden vaak met manden vol meegenomen op praalwagens, net als snoepgoed en kleine speelgoedjes. Het is Prins Carnaval die alles ‘uitgooit’, de hele optocht lang. Zo helpt hij zijn volk om carnaval door te komen. En met het lekkers van de ambachtelijke bakker overleef je alles!

Strik op het achterwerk

Nonnevotten zijn al heel oud. In 1676 werden ze aangeboden aan Franse bevelhebbers die de stad Sittard wilden innemen. Waar de naam precies vandaan komt, is onduidelijk. Ze kunnen zijn vernoemd naar de zusters Franciscanessen, die tussen 1600 en 1700 frituurgebak gaven aan mensen die lompen en vodden voor de armen brachten. Een andere verklaring luidt dat de naam verwijst naar de strik die nonnen vroeger op hun achterwerk (ofwel, in het Limburgs: ‘oppe vot’) droegen.

Nonnevotten test 2017 beste van Zuid Limburg